Kuchař - číšník

Obor: 65-51-H/01

Základní informace

  • Přijímací zkoušky: nekonají se
  • Přijímáni na základě výsledků známek z 8. a 9. ročníku základní školy. Kritéria pro přijetí jsou stanovována vždy pro příslušný školní rok.
  • denní (3 roky) i zkrácená forma studia v trvání jednoho roku

    Zaměření oboru

  • Absolventi se uplatní při výkonu povolání kuchař nebo číšník ve velkých, středně velkých i malých provozech. Po získání nezbytné praxe v oboru je připraven i na soukromé podnikání v pohostinství.
  • Absolventi oboru znjí technologii přípravy pokrmů a nápojů, způsoby správného skladování, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost. Znají techniku obsluhy, sestavovat nabídkové isty služeb a výrobků, realizovat jejich odbyt a provádět vyúčtování.

  • Dále jsou  připraveni zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení,
    organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce, vést příslušnou dokumentaci provozovny.

  • Ve styku s hostem jsou připraveni jednat profesionálně a komunikovat ve dvou cizích jazycích.

  • Absolventi ovládají způsoby přípravy běžných pokrmů české kuchyně i zahraničních kuchyní.

  • Zhotoví pokrmy teplé a studené kuchyně, připraví jednoduché moučníky, zkontrolují kvalitu

    provedené práce a zhodnotí její estetickou úroveň.  

  •     Škola má vlastní výcvikové pracoviště.

Vytisknout