- Přijímací zkoušky: nekonají se
- Přijímáni na základě výsledků známek z 8. a 9. ročníku základní školy. Kritéria pro přijetí jsou stanovována vždy pro příslušný školní rok.
- denní (3 roky) i zkrácená forma studia v trvání jednoho roku
Zaměření oboru
- Absolventi se uplatní při výkonu povolání kuchař nebo číšník ve velkých, středně velkých i malých provozech. Po získání nezbytné praxe v oboru je připraven i na soukromé podnikání v pohostinství.
-
Absolventi oboru znjí technologii přípravy pokrmů a nápojů, způsoby správného skladování, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost. Znají techniku obsluhy, sestavovat nabídkové isty služeb a výrobků, realizovat jejich odbyt a provádět vyúčtování.
-
Dále jsou připraveni zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení,
organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce, vést příslušnou dokumentaci provozovny.
-
Ve styku s hostem jsou připraveni jednat profesionálně a komunikovat ve dvou cizích jazycích.
-
Absolventi ovládají způsoby přípravy běžných pokrmů české kuchyně i zahraničních kuchyní.
-
Zhotoví pokrmy teplé a studené kuchyně, připraví jednoduché moučníky, zkontrolují kvalitu
provedené práce a zhodnotí její estetickou úroveň.
-
Škola má vlastní výcvikové pracoviště.